Zengin C vitamini, lif, kalsiyum ve antioksidan kaynağı olan dut, içerdiği yüksek düzeyde protein ve demir sayesinde alyuvar üretimini arttırdığı için dut kurusu, kansızlığa, kötü kolestrol seviyesinin düşürülmesine, bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve kan şekerini kontrol etmeye yardımcıdır, kanın pıhtılaşmasını engeller ve kemik sağlığına da katkıda bulunur.
Dut kurusunun sağlığa iyi gelebilecek yararları şunları içerir:
Sindirim sistemini düzenler, kabızlığa iyi gelir.
Vücuttaki enfeksiyonu atmayı kolaylaştırır
Öksürüğü yatıştırır
Kan basıncını düzenler ve kalp sağlığını korur
Kemik sağlığını güçlendirir
Cilt sağlığını destekler.
Beynin kalsiyum ihtiyacını karşılar.