Kuru kayısı günlük A vitamini ve demir ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılar, antioksidan ve potasyum açısından zengindir. Kolesterolü düşürür, kalp sağlığı için faydalıdır. Sindirimi iyileştiren kayısı kemik mineral yoğunluğunu artırır, düşük glisemik indeksi sayesinde diyabete karşı korur, yüksek lif içeriği kabızlığı giderir.Kuru kayısı ayrıca, demir emilimini artırır, göz sağlığını korur, yağsız ve düşük kalorili olması nedeniyle tok tutar.
Kuru kayısının faydaları şöyledir:
Vücudun A vitamini ve demir ihtiyacını karşılar
Antioksidan zengini bir meyvedir
Kolesterolü düşürmeye yardım eder
Göz sağlığını korur
Kasları ve kemikleri besler
Bağırsak dostudur
Sindirim sistemini destekler
Cilt hasarını önler
Probiyotik kaynağıdır
Alerjik reaksiyonları önler
Yağsız ve düşük kalorilidir